VIP GROUP

Sunday, 15 April 2012

Bila budak bujang masuk dapur~



151430H APR 12
 Hujung minggu~ hahaha.. Ape lg.. Masak kat rumah ler...
Nasi Beriani + Kari Ayam + Arca Nenas + Budu + Pisang + Air Pandan
 Bukan senang nk tengok skg nie budak bujang bole masak Nasi Beriani.. Tp ak dgn budak umah ak berjaya jugak masak "Nasi Beriani" hehehe...

Tu camera tu tegok nnti bole masuk dalam blog lalat..
Aii maklum laaa ade tukang masak kapal kt umah ak.. Hihihihi..
Nizam bin Zainal Abidin seorang tukang masak kapal KM Kuraman.. Terbaek laaa hahaha... Tambahan pulak sekarang nie semua tgh kering..
So salah satu cara untuk berjimat adalah masak sendiri woooiiii... Hahahaha...
Keras Pulak Ayam nie~
Ikwan salah seorang crew rumah ak.. Die jugak bayak membantu Si bujang untuk menyediakan juadah untuk makan tengah hari... Bersilat-silat kita orang di dapur rumah sewa kami.. Hahaha... Zaman sekarang nie x ramai budak lelaki bujang yg suka masak kt rumah.. Sebenarnya bukan x pandai sgt.. Tp sbb kemalasan individu tersebut maka x berasap laa kt dapur 2..  Kepada kaum hawa.. Kalau nk cari Suami... Cari laaa yg pandai memasak.. Bukan ape.. Senang nnti klau si ibu x sihat si ayah bole menyediakan makanan dgn air tgn sendiri.. X perlu lg nk rasa air tgn MAMAK..  Hehehehe..

Monday, 2 April 2012

Apabila benda kecil diperbesarkan~ (episod 2)

Sekali lagi lu buat perangai~
gua x paham laa..
Ape salah nyer klau mintak maaf.. Susah sgt kea...!!!!!
Jangan sampai ak gigit kau..!!!
ak dah ade gigi nie...!!!
X perlu nk gunakan org laen untuk jadi kambing hitam...
Gua x taw laa ape yg dah lu racun fikiran budak2 laen...
Gua duduk jea kt situ..
Kenapa lu x dtg salam dgn gua...???
Lu malu..???
Ke lu sakit hati lg..???
Hey.. Benda kecil jea..
X kan laa lu nk marah..???
Lu buat laa peragai mcm nie...
Gua berani cakap yg lu akan gelap masa depan klau lu x ubah peragai lu..
p/s: jangan terlalu baek pada seseorg
Jika kita terlalu baek...
X mustahil kebaikan kita dibalas dgn racun yg boleh membinasakan kita~

Apabila benda kecil diperbesarkan~ (episod 1)

Kecik hati gua bro...
Lu buat gua mcm sampah~
gua x pernah ade masalah dgn lu tp..
X kan pasal gua x bagi pasword lu dah jadi mcm nie..
Bro pasword gua barang pravicy gua x kan nk share dgn lu..
Gua dah bagi taw dah kt lu.. Gua tgh belayar.. Nnti klau gua dah habiz belayar gua buat laa untuk lu..
X kan pasal nk download game pown lu x puas hati dgn gua...
Tp gua lg terasa bila lu buat x nampak jea gua depan lu...
Password ak mana bole kongsi woii...!!!!
Malu gua bro...
Dgn budak2 laen lu salam...
Tp gua yg hulur tgn macam org bodoh lu bole buat x taw jea...
Hoii...!!!!!
X kan laa pasal pasword lu jd mcm nie..
Gua pown x paham laaa...
Kita nie dah laa duduk jauh..
Kawan2 nie ibarat adik beradik kita..
Tp x pee laaa...
Gua memang x de masalah dgn lu...
Tp perangai lu buat gua tersentap...
(bukan senang nak baca perangai seseorng... Tp bila perangai itu terbaca maka terunkap laa bertapa buruknya peragai jika x diubah menjadi matang)

Die lebih cepat dari aku~

Sedih dan terkilan ~
Jenis yg tikam belakang yg paling ak x suka..
Nasib baik Ak dapat tahu...
Belum sempat ak memulakan langkah tp die dah siap mengatur langkah..
Nk buat mcm mana……
ak klau bab mcm nie x pandai cikit..
Susah laa...
Nk mengadap muka hari2 pown rasa rimas.. Tp skg ak bole terima yg die lg dasyat dari ak...
Ak x kesah laa die nk buat ape pown..
1 jea yg ak mintak...
Tlg jgn burukan ak depan orang..
Ak sedar sape ak... 
F**K YoU
Ak nie x mcm ko... Tp ak pown ada prinsip hidup ak sendiri...
Terkejut jugak laaa mula2 ak dapat taw pekara yg sebenar..
Ish2... X sangka betul...
Kenapa bro....!!!!!!
X de org laen kea..????
Betul kata org...
Kawan nie ada had2 die untuk berkawan...
X pasal2 ak ilang rasa hormat ak dekat die..
Hafiz..…
Kau slow laaaa...
Bila nk berjaya...!!!!!
Tp hati aku nie mcm bole merasakan yg ak sedang dipermainkan...
Pantang ada yg molek pasti die yg sebat...
Mungkin nie balasan dari Tuhan sbb ak selalu permainkan hati perempuan..

Ape yang aku faham tentang cinta~

Cinta.....
Perkataan sial bagi yg kecewa...
Tp ia juga bole memberi nafas baru bg yg bahagia...
Nak cari pasangan 2 senang tp nk hargai 2 x semudah yg kita jangka..
Cinta juga bole menyebabkan kita hancur dalam kehidupan jika kita x pandai melakarnya...
Tp x semua lakaran itu buruk..
Jika kita pandai memperbetulkan lakaran itu..
X mustahil ia akan diterima dan dihargai dgn baik...
Susah kalau nk cari yg2 betul sempurna pada zaman sekarang...
Sebenarnya x salah klau kita memilih..
Memilih...!!!
Sampai hati awk buat sy mcm nie..!!!
Haruslah...
Sape x nk yg cantik...
Sape x nk yg berkerjaya..
Sape x nk yg berharta.........
Pekej Bro....
Sape yg x nk...
Tp klau nk diikut kan...
Cantik itu sebenarya nafsu...
Cantik juga x akan kekal lama..
So..
X payah laa nk dibanggakan dengan kecantikan yg ada...
Sepatut nyer bersyukur laaa wei...
Tp klau nk diikutkan...
Cinta selepas kawin adalah cinta yg sebenarnya...
Sbb dari situ kita dapat mengenal hati budi pasangan kita dgn lebih mendalam...
Setengah org bercinta bukan maen lagi... mengalahkan cinderela...
Benarkah...???
Tp x lama pown...
Lepas 2 putus... Mcm sial pown ada...
Kita minum lagi...!!!
Bagoz...
Putus cinta...
1. Bunuh diri
2. Siksa badan
3. Mentel drop
4. Gila sekejap
5. Bayak lagi malas nk tulis jea...
Hey come-on laaa...
Bunga bukan sekuntum & kumbang bukan sekor jea..
Belambak lg laa kt luar sana 2...
X perlu laaa nk buat benda BODOH...
sbb ko memang bodoh...
Bodoh dalam mengatur langkah kehidupan...
Ape yg org nk...
Ko kasi...
Bila dah kasi baru nk menyesal....
X guna laa wei...
Klau baru sekarang nk menyesal...
Ingat..
Jgn terlalu mengharap dalam percintaan nie...
Bukan ape...
Takot kecewa dikemudian hari...